Rijksweg Zuid 111a
6161 BH  Geleen
046 - 4741733

STUUR EEN E-MAIL

 

Noa (Maligne Lymfoom)

Met onschuldige jeukklachten ging Noa in oktober 2014 naar de dierenarts. De dierenarts stelde vast dat Noa's lymfeklieren vergroot waren en er werd voor de zekerheid een dunne naald biopsie van gemaakt. Het bleek dat Noa lymfeklierkanker (maligne lymfoom, type B-cel) had. Dit type lymfoom heeft een redelijke prognose na behandeling. Noa's baasjes besloten dat ze haar wilden laten behandelen en werden doorgestuurd naar dierenkliniek Pijls waar Noa bloedonderzoek, medicatie en speciaal voer voor honden met kanker kreeg. Twee weken na het eerste dierenarts bezoek kreeg Noa haar eerste chemokuur via een infuus in de voorpoot. Noa reageerde heftig op de chemo, ze was suf en wou niet eten en drinken. Meestal zien we dat honden niet zo veel last hebben van de chemo. Bijna een maand na de eerste chemo waren de lymfeklieren nauwelijks nog voelbaar. Langzaam werd Noa beter en reageerde ze minder heftig op de chemokuren. Na een half jaar behandelen kreeg Noa haar laatste chemobehandeling. 

Het gaat nu heel goed met Noa! De klierkanker lijkt helemaal verdwenen te zijn en ze is weer haar vrolijke zelf. Om haar conditie op peil te houden krijgt Noa elke dag een cranberry, een ijzer en een blauwe bassen tablet. 

Een speciaal woord van dank verdient Noa's baasje! Om de behandeling van Noa te kunnen betalen, is ze weer begonnen met werken. Noa's behandeling heeft daarnaast ook een behoorlijke impact gehad op het familieleven van haar baasjes. Gelukkig gaat Noa nu weer kwispelend door het leven! 

Heeft uw eigen hond kanker? Op de site van N.K.F.D. en S.D.K. vindt u meer informatie.