Rijksweg Zuid 111a
6161 BH  Geleen
046 - 4741733

STUUR EEN E-MAIL

 

Drs. Bert Pijls

Bert Pijls is dierenarts sinds 1986 en richtte deze kliniek op met bijzondere interesse voor de geneeskunde van hond, kat en paard.
Via de opleiding in België, Duitsland en Nederland is hij in het bezit van het dierenartsen diploma; afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. 

Al 30 jaar is hij dagelijks met de uitoefening van geneeskunde van het gezelschapsdier bezig en heeft de enorme vooruitgang in dit vakgebied mee gemaakt. En heeft zich in de loop der jaren verder bekwaamd in een aantal deelgebieden zoals de orthopedie met bijbehorende röntgenologie, dermatologie en oncologie.

Al die jaren verdiept hij zich in de chirurgie bij kankerpatiënten en opereert samen met collega Sharon Daniëlse. Sinds de toetreding tot de SDK ( Samenwerkende Diergeneeskundige Kankercentra ) in 2003 is de behandeling van bepaalde kankervormen uitgebreid met chemotherapie. Deze intensieve zorg wordt samen met paraveterinaire Karin toegepast.

Sinds 10 jaar organiseert Bert Pijls samen met een aantal collegae vanuit de SDK een congres in Soesterberg: het Oncologisch Treffen. Een internationaal congres met nieuwe inzichten en behandeltechnieken in de kankergeneeskunde.   

Samen met zijn vrouw Jacky, de tandarts van onze kliniek, en hun drie kinderen, Jacklijn, Ted en Jim, verzorgen ze thuis hun beestenboel: de Welsh-pony Witje en border collie McJack.