Rijksweg Zuid 111a
6161 BH  Geleen
046 - 4741733

STUUR EEN E-MAIL

 

Hond: Tumorchirurgie

Algemeen
Het Latijnse woord tumor betekent letterlijk niets anders dan weefselgroei. Dit zegt dus niks over kwaadaardigheid of goedaardigheid van het proces/knobbel. Gezien het feit dat onze huisdieren steeds ouder worden en de toegenomen kennis op het gebied van kanker maakt dat wij in de praktijk steeds meer te maken krijgen met "tumoren". Toegenomen op dit gebied maakt dat de dierenarts tegenwoordig gerichter en adequater op dit soort problemen kan reageren.
Twijfelt u aan knobbels of processen bij uw huisdier kom dan liever een keer langs om het door ons te laten bekijken. Indien dit nodig lijkt kunnen wij door middel van bloedonderzoek, biopten (stukjes weefsel verzamelen), echografie, röntgenfoto's etc. komen tot een diagnose.
Het verwijderen van een tumor door middel van chirurgie is vaak de meest effectieve behandeling. Tumorchirurgie is een specialisatie op zich waarbij kennis van de structuur en groei eigenschappen van de tumor van groot belang zijn. Indien noodzakelijk is ook chemotherapie binnen onze kliniek mogelijk.
Op het gebied van diagnose, behandeling en prognose van tumoren is Drs. B. Pijls zich aan het specialiseren.