Rijksweg Zuid 111a
6161 BH  Geleen
046 - 4741733

STUUR EEN E-MAIL

 

Hond: Voeding van jonge hondjes

Hoe vaak per dag eten?
Een pup van zes weken moet zo'n vier keer per dag eten. Vanaf de leeftijd van drie maanden wordt overgeschakeld naar drie keer per dag. Als het hondje zes maanden oud is hoeft het nog maar twee keer per dag te eten. U kunt zelf kiezen wat u het hondje wilt geven : zelf klaargemaakt voer of kant-en-klaar voer uit de winkel of van bij de dierenarts.

Kant-en klaarvoer
Zowel in de winkel als bij ons kunt u speciaal pupvoer kopen. Dit voer is energierijk en heeft een hoog eiwit- en vetgehalte.
Over het algemeen zijn de bekende merken goed. Let er wel op dat de analyse en de gebruiksaanwijzing op de verpakking staan. Koop dus liever geen bulkvoer in een blanco zak : u loopt dan de kans dat u met een minderwaardig voer wordt opgescheept.
Geeft u meerdere soorten voer, bijvoorbeeld overdag brokjes en 's avonds blikvoer of diner, geef dan niet van elke soort de volledige dagdosis, maar verdeel alles in evenredige porties.
Het pupvoer wordt gegeven tot zes maanden. Daarna wordt geleidelijk overgeschakeld op normaal hondenvoer.

Zelf voer klaarmaken
Zelfbereid voer geven is wel mogelijk, maar u neemt daarbij wel een risico. Het is heel belangrijk dat de verschillende componenten in de goede verhouding worden gemengd. Honden die alleen maar vlees eten, krijgen veel te weinig kalk en zetmeel binnen. Daardoor kunnen ze erg ziek worden.
Te veel vitamine A en D is uit den boze. Er kunnen dan gemakkelijk ernstige botafwijkingen ontstaan.
Rauwe eieren breken in het lichaam de belangrijke stof biotine af. Dat gebeurt niet als de eieren gekookt worden. Zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen van wat er kan gebeuren wanneer het voer niet deskundig wordt samengesteld.
Aarzel niet onze assistentes of dierenartsen te contacteren voor verder voedingsadvies !