Rijksweg Zuid 111a
6161 BH  Geleen
046 - 4741733

STUUR EEN E-MAIL

 

Kat: Chemotherapie

Algemeen
Het Latijnse woord tumor betekent letterlijk niets anders dan weefselgroei. Dit zegt dus niks over kwaadaardigheid of goedaardigheid van het proces/knobbel. Gezien het feit dat onze huisdieren steeds ouder worden en de toegenomen kennis op het gebied van kanker maakt dat wij in de praktijk steeds meer te maken krijgen met "tumoren". Toegenomen op dit gebied maakt dat de dierenarts tegenwoordig gerichter en adequater op dit soort problemen kan reageren.
Twijfelt u aan knobbels of processen bij uw huisdier kom dan liever een keer langs om het door ons te laten bekijken. Indien dit nodig lijkt kunnen wij door middel van bloedonderzoek, biopten (stukjes weefsel verzamelen), echografie, röntgenfoto's etc. komen tot een diagnose.

Bij sommige tumoren is het mogelijk om door middel van chemische stoffen de afwijkende weefselgroei te beïnvloeden: de chemotherapie. Dit kan nodig zijn in het geval dat chirurgie niet mogelijk of niet afdoende is. Deze mogelijke behandeling komt uiteraard alleen ter sprake indien de prognose van de behandeling gunstig tot vrij gunstig is en de mogelijke bijwerkingen dierwaardig blijven.
Op het gebied van diagnose, behandeling en prognose van tumoren is Drs. B. Pijls zich aan het specialiseren.