Rijksweg Zuid 111a
6161 BH  Geleen
046 - 4741733

STUUR EEN E-MAIL

 

Kat: Tandheelkunde

Algemeen
Zonder gebitsverzorging zal tandplak en tandsteen zich ophopen met tandvleesontsteking en paradontale aandoeningen als gevolg. Bacteriën die worden geassocieerd met gebitsaandoeningen zijn verantwoordelijk voor slechte adem en verspreiden zich via de bloedbaan naar de hartkleppen en de nieren en vergroten het risico van aandoeningen aan deze essentiële organen.    
      
Voeding
We hebben voor u voeding die een gunstige invloed heeft op tandproblemen:
Oral care: voor gezonde dieren die zuivere tanden hebben en die geen bijzondere tandproblemen hebben.
Deze voeding werkt preventief en voorkomt het ontstaan van plak en tandsteen.
T/D: voor dieren die reeds tandsteen hebben gehad of een tandreiniging hebben ondergaan, of die een bijzondere aanleg hebben voor tandaandoeningen.

Doel van de voeding
-  bewezen ondersteuning bij het reinigen van de tanden en het verfrissen van de adem
-  volledige uitgebalanceerde voeding: geen bijvoeding nodig
-  helpt bij onderhoud van de mond bij gezonde dieren
-  uitstekende smaak
-  vermindering van gingivitis (tandvleesontsteking) en opstapeling van tandplak en tandsteen

Behandeling
Indien de tanden te vuil zijn, dienen ze eerst te worden gereinigd
Dieren met tandsteen en tandplak zijn niet meer gebaat met louter voeding. De tanden dienen eerst "gedetartreerd" te worden. Dit betekent dat met een snel tril-en koelmachine (ultrasound) het tandsteen van de tanden "getrild" wordt. Dit gebeurt onder algehele anesthesie. Na het detartreren wordt de gingiva pockets (tandvlees holtes) gemeten. Bij erge tandproblemen zal het tandvlees geleidelijk aan terugtrekken en zal de tandwortel meer en meer bloot komen te liggen. Zo ontstaat er een te grote opening tussen tandvlees en tand waar tussen er veel vuil in kan komen. Door de meting komen we te weten of de opening te groot is en moet worden gecorrigeerd.
De unieke vorm van de korrel zorgt voor een langer contactmoment tussen tand en brok en helpt op deze manier de tand te reinigen tot aan het tandvlees. De brok bevat individuele vezels die naast elkaar liggen. De tand moet het brokje penetreren en helpt zo bij verwijdering van plaque, tandsteen en verkleuring van de tand. Tenslotte worden de tanden gepolijst zodat ze een glad oppervlak hebben waarop tandplak niet makkelijk blijft kleven.
Losstaande tanden dienen te worden verwijderd omdat ze hinderen bij de normale kauwbewegingen en pijn veroorzaken voor het dier.
De totale ingreep duurt 30 tot 120 minuten en enkele uren later wandelt de hond/kat met een propere mond en frisse adem naar huis.