Dierenkliniek GeleenTeam

Bert Pijls is de oprichter van deze praktijk. Sinds oktober 2023 geniet hij van zijn welverdiende pensioen. De praktijk wordt voortgezet volgens zijn visie.

Bert Pijls is dierenarts sinds 1986 en richtte deze kliniek op met bijzondere interesse voor de geneeskunde van hond, kat en paard. Via de opleiding in België, Duitsland en Nederland is hij in het bezit van het dierenartsendiploma; afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht.

Al 37 jaar is hij dagelijks met de uitoefening van geneeskunde van het gezelschapsdier bezig en heeft de enorme vooruitgang in dit vakgebied meegemaakt. Hij heeft zich in de loop der jaren verder bekwaamd in een aantal deelgebieden zoals de orthopedie met bijbehorende röntgenologie, dermatologie en oncologie.

Al die jaren verdiepte hij zich in de chirurgie bij kankerpatiënten en opereert samen met collega Sharon Daniëlse. Sinds de toetreding tot de SDK (Samenwerkende Diergeneeskundige Kankercentra) in 2003, is de behandeling van bepaalde kankervormen uitgebreid met chemotherapie. Deze intensieve zorg wordt samen met paraveterinaire Karin toegepast.

Sinds 20 jaar organiseert Bert Pijls samen met een aantal collegae vanuit de SDK een congres in Soesterberg: het Oncologisch Treffen. Een internationaal congres met nieuwe inzichten en behandeltechnieken in de kankergeneeskunde.

Samen met zijn vrouw Jacky, de tandarts van onze kliniek, en hun drie kinderen, Jacklijn, Ted en Jim, verzorgen ze thuis hun beestenboel: de Welsh-pony Witje en border collie McJack.

 

Sinds 2022 is dierenarts Claudia onze nieuwe aanwinst in de praktijk.Ze heeft haar opleiding in de diergeneeskunde van de gezelschapsdieren met grote onderscheiding afgerond aan de Universiteit Gent in België. Hier voor heeft ze voedings- en dieetkunde gestudeerd en bezit alzo ook het diploma van diëtiste.

Ze heeft een bijzonder interesse ontwikkeld in de allergieproblematiek, dermatologie en uiteraard ook voeding. In onze praktijk kunnen patiënten hiervoor steeds bij haar terecht, maar ook voor andere vakgebieden, tandheelkunde en algemene chirurgie. Ze begrijpt hoe belangrijk preventie is en zal hierdoor steeds zo goed mogelijk huisdiereigenaren adviseren.

Claudia is erg geïnteresseerd om haar kennis en vaardigheden uit te breiden en te optimaliseren, door bijscholingen te volgen en zich steeds te baseren op de nieuwste wetenschap.

Claudia spendeert haar vrije tijd graag aan haar kat en huis met tuin.

In 2021 is Relindes gestart als stagaire dierenarts in onze praktijk. Inmiddels heeft zij haar diploma diergeneeskunde aan de universiteit Gent behaald met grote onderscheiding en is zij met veel enthousiasme terug gekeerd naar Limburg om ons team te versterken.

Haar passie ligt in het bieden van preventieve en tandheelkundige zorg en in het uitvoeren van de standaard ingrepen zodat uw huisdieren een gezond en gelukkig leven kunnen leiden. Daarnaast staat ze in voor de medische zorg in ons kattenhotel. Voorlopig wil zij zich breed ontwikkelen in het vak, in de toekomst wil zij zich verder gaan verdiepen in de medische beeldvorming.

In haar vrije tijd is ze graag actief bezig en kun je haar tegenkomen tijdens de wandelingen met haar vriend Dean, hond Liebe en pony Nikita.

Gaby heeft in 2018 voor haar opleiding tot paraveterinair eerst stage gelopen en na succesvolle afronding hiervan is ze bij ons aan het werk gegaan als allround paraveterinair.

Naast iedereen vriendelijk te woord staan aan de telefoon en balie, is Gaby vaste assistente bij operaties, gebitsbehandelingen en in de röntgen, en zeer behulpzaam in de spreekkamers. Bloedafname en bloedonderzoek behoort ook tot haar werkzaamheden, evenals het verzorgen van de katten in ons kattenhotel.

Gaby woont samen met haar vriend Marco, dochter Zoë en hun Ragdoll katten Roxxy en Nora, en 2 konijnen.

Karin heeft in 1991 in de Verenigde Staten van Amerika haar opleiding als “Certified Veterinary Technician” voltooid. Sindsdien heeft ze in de VS in meerdere specialistenpraktijken gewerkt.

In 2000 is Karin ons team komen versterken met laboratoriumwerkzaamheden, röntgenonderzoek en uitgebreide dieetadviezen. Sinds 2003 is zij zeer betrokken bij de begeleiding van oncologiepatiënten: zowel tijdens de behandeling als de follow-up is Karin het eerste aanspreekpunt voor de eigenaar. Karin ontvangt tijdens de chemotherapie met compassionate care de patiënt met eigenaar. Dit in nauwe samenwerking met Bert Pijls en verwijzende collegae.

Karin put uit eigen positieve ervaring met Kirby, haar Dobermann met een overleving van 7 jaar na de diagnose van botkanker, bij de uitvoering van haar professionele zorg met toewijding.

Thuis heeft Karin de zorg over haar dochter Vanessa, de schapendoezen Flo, Pip en Liv en de katten Tommy en Mr. Jones.

Lotte heeft in mei 2023 haar opleiding tot paraveterinair succesvol afgerond, in juli 2023 is ze begonnen in onze praktijk.

Het verzorgen en onderhouden van de katten in ons kattenhotel, baliewerkzaamheden en assisteren in de OK en spreekkamers doet Lotte met veel passie.

Lotte staat er voor open om zich verder te specialiseren middels cursussen en/of opleidingen.

Thuis woont Lotte met haar ouders, broertje, zusje en haar labrador Puck.

Sharon is afgestudeerd in 1998 aan de Universiteit van Utrecht en sindsdien werkzaam in onze kliniek.

Naast de algemene diergeneeskundige zorg heeft zij zich toegelegd op patiënten met internistische ziekten, zoals schildklieraandoeningen, chronisch nierfalen, suikerziekte, epilepsie, hart- en circulatieproblemen, en tegenwoordig ook steeds meer op de oncologische patiënten.

Daarnaast opereert Sharon alle standaard ingrepen zoals sterilisaties en castraties. Maar ook de uitgebreidere operaties zoals blaasoperaties, ooglidcorrecties, bioptafnames en tumorchirurgie voert zij uit. Ook verricht Sharon drachtigheidsonderzoek d.m.v. echografie van de buik.

Sharon is getrouwd met Erik en trotse moeder van dochter Xanthe. Paardrijden is al ruim 40 jaar haar grootste hobby, die zij deelt met Erik en Xanthe en hun paard Boris, waarmee ze actief zijn in de dressuursport op hoger niveau.